Siirry sisältöön

Yritys

Pohjolan Energiainsinöörit Oy

Pohjolan Energiainsinöörit on Timo Partasen vuonna 2017 perustama asiantuntijayritys. Risto Juutinen liittyi mukaan toimintaan vuonna 2019 ja Tarmo Hatunen vuonna 2023.

Yrityksen toiminta on vuosien varrella painottunut enemmän ja enemmän energiantuotannon ja talotekniikan konsultoinnin selvitys- ja valvontatehtäviin. Kohteina ovat olleet aina entistä vaativammat hankkeet, joihin on toteutettu nykyaikaista energia- ja talotekniikkaa.

Yritys on kerännyt huiman määrän hyvää kokemusta ja paljon positiivista palautetta asiakkailtaan, mikä viestii yrityksen osaajille, että nyt on löydetty oma juttu, erityisala.

Jatkossakin Pohjolan Energiainsinöörit haluaa pitää yllä erinomaista palveluntasoa ja olla mukana vaativissa projekteissa, joissa asiakkaiden toimintaa kehitetään hyvässä yhteistyössä kannattavalla, vihreällä ja kestävällä tavalla.


Luotettavuus ja ammattitaito ovat keskeiset arvomme, jotka näkyvät päivittäisessä työssämme niin projektien aikana kuin niiden tuloksissakin.


Timo Partanen

Elämäntieni on vienyt minua käytännön miehestä metsuriksi ja tiedonjanosta diplomi-insinööriksi. Oulussa opiskelin LVI-alan insinööriksi ja Lappeenrannassa energiatekniikan diplomi-insinööriksi.

Teollisuuden lämpöpumput ovat tulleet harvinaisen tutuiksi kiertäessäni aluelämpökeskuksia asennustehtävissä ympäri Suomea. Vahvasta osaamisestani innostuneena hankin myös kylmätekniikan suunnittelijan pätevyyden.

Olen kasvanut putkimiehestä suunnittelijaksi ja projektipäälliköksi. Lisäksi olen toiminut valvojana isoissa kohteissa, kuten Senaatti-kiinteistöt, Talvivaara, ISS.

Yksi urani suurimmista haasteista oli olla mukana rakennuttamassa Stora Enson lähes sadan miljoonan euron projektia, jossa osana projektiryhmää vastasin kartonginpäällystystehtaan ja HVAC-suunnittelun ja toteutuksen valvonnasta Imatralla.

Toimiessani Kuopion Energian asiakaspäällikkönä puolestaan opin ymmärtämään, mitä asiakkaat vaativat ja haluavat, mistä he ovat kiitollisia ja mistä eivät. Yksi tärkeimmistä arvoistani on luotettavuus.

Risto Juutinen

Tilaisuuteen pitää tarttua silloin, kun sellainen tulee. Näen asiat mahdollisuuksina, en uhkina. Kuten Matti Nykänen sanoi: ”Jokainen change on mahdollisuus.” Siksi työ on vienyt minua Chileen ja Uuteen-Seelantiin saakka.

Valmistuin LVI-insinööriksi Timon kanssa samasta opinahjosta Oulusta onnellisesti juuri syvimmän laman aikaan vuonna 1992. Jouduin siis suoraan ”koulusta kortistoon”. Siellä en ehtinyt kuitenkaan kauan lojua, kun eräs konsultti soitti ja kysyi, olisinko kiinnostunut kahdeksan kuukauden harjoittelupaikasta Kiuruvedellä. Tästä sai alkunsa urani energiatekniikan parissa hyvämaineisessa Sermet-nimisessä osakeyhtiössä. Tyssään siis heti alkuun ajatuksen: ”Ketään ei haeta kotoa!” Minut haettiin ja sillä tiellä olen ollut yli 25 vuotta.

Olen saanut toimia suunnittelijana ja projektinvetäjänä lämpölaitoksissa ja pienvoimalaitoksissa. Niiden teknologia on tullut tutuksi niin Suomessa, kuin Venäjällä ja Ruotsissakin. Yritysostojen kautta Sermet muuttui Wärtsiläksi, Metso Poweriksi ja MW Poweriksi sekä Valmetiksi. Minua se on kuljettanut suunnittelupäälliköstä liiketoimintajohtajaksi ja viimeisimpänä teknologiajohtajaksi KPA Uniconille.

Tarmo Hatunen

Olen kolmen alakouluikäisen pojan ylpeä isä, positiivinen energiaosaaja ja innokas oppimaan jatkuvasti uutta.

Olen lähes 20-vuotisella urallani saanut palvella energia-alaa huippuammattilaisten kanssa monista eri tehtävistä käsin, ja kasvanut tällä matkalla tuotekehitysinsinööristä teknologiajohtajaksi. Ja nyt olen yrittäjä, joka suuntautuu kohti tulevaisuutta ja energia-alan huikeita mahdollisuuksia entistä lähempänä asiakasta.

Energiatekniikan diplomi-insinööriksi valmistumiseni jälkeen, pääsin työskentelemään kansainvälisen energialiiketoiminnan teknologian ja asiakasprojektien pariin yli 15 vuoden ajalle. Kaksi viimeisintä vuotta minulle antoivat paljon uutta, kun sain johtaa ja kehittää lämpöpumppu-, varaaja- ja kaukolämpöteknologiaa osaajatiimini kanssa.

Olemassa olevien energiajärjestelmien ja -prosessien tehostaminen, hukka- ja matalalämpölähteiden entistä parempi hyödyntäminen sekä puhtaan ja uusiutuvan energian voimakas kasvu, ovat globaalisti keskeisessä osassa rakennettaessa hiilineutraalimpaa ja kestävää tulevaisuutta, ja uskon tuovani tällekin alueelle asiakaslisäarvoa kattavan kokemukseni kautta.

Ota yhteyttä

Yhteystiedot